Kuivauspalvelut

Vesivahinkojen kuivaus ammattitaitoisesti | Loimaa, Pöytyä, Forssa

KLK-Control Oy hoitaa niin pienten kuin suurtenkin vesivahinkojen kuivaukset ammattitaitoisesti Loimaalla ja lähialueilla Koskelta Pöytyälle. Käytössämme on laaja valikoima erilaisia kondenssi-, adsorptio- ja kombikuivaimia sekä infrapunalevykuivaimia.

Usein vesivahinkokohteen kuivauksen aikana talossa tai huoneistossa voidaan asua. Kalusto ja kuivausletkut pyritään sijoittamaan ja asentamaan siten, että ne häiritsevät mahdollisimman vähän asumista. Kuivaus kestää yleensä 2–6 viikkoa. Pienten paikallisten vesivahinkojen kuivaus infrapunalevyllä onnistuu jopa viikossa.

Koska erilaisten kuivattavien tilojen ominaisuudet ovat moninaisia, voidaan kaikkiin kondenssi-, adsorptio- tai kombikuivaimiin tarvittaessa asentaa lisävarusteena oleva hygrostaatti. Hygrostaatilla ohjataan laitteen turhaa käyntiä, millä säästetään merkittävästi sähköä. Kuivaimien yhteydessä käytämme tarvittaessa ilman lisälämmittimiä tai kierrätyspuhaltimia. Purkutöiden yhteydessä käytämme rakennuksen alipaineistajia pölyn hallintaan.

Jokainen vesivahinkokohde on erilainen. Siksi kuivauksen asennus räätälöidään kohteeseen sopivaksi kosteuskartoituksen sekä alustavien pinnoitteiden poistojen ja purkutöiden jälkeen.

Toimi nopeasti vesivahinkotilanteessa

Äkillisen vesivahingon sattuessa imuroimme tai pumppaamme irtoveden pois lattioilta ja muista tiloista. Sen jälkeen asennamme kohteeseen tilakuivauksen laskemaan tilan kosteutta ja hoidamme tarvittaessa paikalle henkilöitä avaamaan rakenteita ja siirtämään ja varastoimaan irtaimistoa. Nopealla toiminnalla voidaan pelastaa arvokasta irtaimistoa ja säästää pelastettujen rakenteiden ja pinnoitteiden korjaustöissä huomattavasti.

Kuivausta seurataan säännöllisillä kosteusmittauksilla. Kuivaus lopetetaan kun rakenteiden kosteuden todetaan olevan normaalilla tasolla tai vaihtoehtoisesti tasolla, joka sallii rakenteiden pinnoittamisen. Kuivauksen jälkeen laaditaan loppumittausraportti, johon kirjataan kohteessa suoritetut työt, mittaustulokset sekä kuivauksessa käytetty aika ja sähkönkulutus.

Kondenssikuivain

Kondenssikuivain sopii kuivainlaitteeksi erityisesti tiloihin, joissa asutaan sekä muihin lämpimiin tiloihin, kuten kellaritiloihin. Se soveltuu käytettäväksi tiloissa, joissa esimerkiksi adsorptiokuivaimen kostean ilman poisto ei ole mahdollista. Esimerkiksi K2 on kondenssikuivaintuoteryhmän aatelia. Siinä yhdistyvät korkea kuivauskapasiteetti sekä matala energiankulutus.

Sattuiko vesivahinko? Ei hätää, me kuivaamme kaiken!

Tutustu eri kuivaintyyppeihin!