Otsonointi

Otsonointi on erittäin tehokas hajunpoistomenetelmä kaikkiin tiloihin | Loimaa, Pöytyä, Forssa

Otsonointia voidaan käyttää lähes kaikissa hajunpoisto-ongelmissa ja desinfiointitarpeissa. Otsonointi on tehokas apu epämiellyttävien hajujen poistoon. Jotta otsonoinnin vaikutus on pysyvä, hajunlähde on ensin korjattava, poistettava tai kuivattava, tilanteesta riippuen. Otsonointi sopii niin kotiin kuin työpaikalle, hotelleihin, mökkeihin, ravintoloihin, teollisuushalleihin, autoihin/veneisiin ja asuntovaunuihin, se tepsii myös irtaimistoon. Otsonointi sopii myös loistavasti Kesämökkeihin ja huviloihin. Talviteon jälkeen kun kohde otetaan keväällä käyttöön saa otsonoinnilla tehokkaasti raikkaan mökin. Ostonointeja voi tehdä asuntovaunuihin, asuntoautoihin ja veneisiin.

Miten otsonointi toimii?

Hajunpoisto perustuu luonnonmukaiseen otsonikaasuun, joka hapettaa käsiteltävän tilan niin vahvasti, että haju poistuu. Hapetus ominaisuuksiensa ansiosta otsoni desinfioi ja tuhoaa konkreettisesti pilkkomalla hajumolekyylit, allergeenit, itiöt, bakteerit ja virukset. Otsoni on epäterveellistä ihmisille, eläimille ja kasvillisuudelle, joten käsittely tulee tehdä aina erityistä turvallisuutta noudattaen tehtävään koulutetun ammattilaisen toimesta. Otsonin tuotanto tapahtuu ilman kemikaaleja, eikä se siten rasita ympäristöä. Laitteen päälle kytkemisen jälkeen tai puhdistussyklin päätyttyä otsoni hajoaa normaaliksi kaksiarvoiseksi hapeksi (O2), eikä siitä jää terveydelle haitallisia yhdisteitä. On siis terveydelle turvallinen ammattilaisen tekemänä.

Desinfiointi home- tai kosteussaneerauksen jälkeen on tärkeä tehdä, jotta sisäilmaan levinneet homeitiöt ja mikrobit eivät pääse lisääntymään sisäilmassa. Toimenpide on tärkeää myös tilaa käyttävien ja homeelle herkistyneiden ihmisten kannalta, koska pienetkin pitoisuudet voivat aiheuttaa altistuneelle oireilua.

Kuinka kauan hajunpoisto kestää?

Toimenpiteen kesto riippuu siitä, kuinka iso käsiteltävä tila on ja mikä hajunaiheuttaja on. Voimakkaiden hajunaiheuttajien ja suuren tilan ollessa kyseessä käsittely vie luonnollisesti enemmän aikaa. Mitä nopeammin käsittely päästään tekemään ja alue eristämään, sitä vähemmän aikaa otsonointiin kuluu. Toimenpiteen kesto vaihtelee kohteesta riippuen 1 tunnin ja 3 vuorokauden välillä.

Voiko tilassa oleskella otsonoinnin aikana?

Otsonikaasu on voimakkaina pitoisuuksina hengitettynä terveydelle haitallista, siksi otsonisaneerauksen tekee aina meidän ammattilainen. Samassa huoneessa ei voi oleskella otsonoinnin aikana, mutta samassa rakennuksessa oleminen on mahdollista, mikäli hajunpoisto suoritetaan huone kerrallaan. Tällöin käsiteltävä tila eristetään muista. Suositeltavaa kuitenkin on, että käsittely tehdään esimerkiksi viikonlopun aikana, jolloin asukkaat pystyvät majoittumaan muualle. Näin toimenpide on mahdollisimman kustannustehokasta. Kertaotsonointi on turvallisin tapa poistaa hajut, savut, homeitiöt ja allergeenit.

Mihin otsonointi soveltuu?

Kaikkien orgaanisten hajuhaittojen poistoon, homeitiöiden ja mikrobien tuhoamiseen, desinfiointiin.

Esimerkkejä ongelmista

  • Tupakanhaju

  • Savuvahingot

  • Homeenhaju

  • Allergeenit

  • Sisäilman tunkkaisuus

  • Irtaimiston tunkkaisuus

  • Eläinten eritteet

  • Ihmisteneritteet

  • Kalmanhaju

  • Ruuan käry

Ota yhteyttä ja kysy lisää